Catalunya News

Noves bateries virtuals per a les llars amb autoconsum solar

ENDESA ESTRENA BATERIES VIRTUALS PERQUÈ LES LLARS AMB AUTOCONSUM SOLAR PUGUIN ESTALVIAR AMB ELS SEUS EXCEDENTS SENSE LÍMITS

  • La companyia llança al mercat una nova tarifa per a clients amb plaques solars fotovoltaiques amb la qual és possible guardar els excedents que s'han generat, i que no s'han consumit, en forma de saldo 

  • Amb aquesta fórmula es pot aprofitar el 100 % dels excedents d'energia que generen els panells solars i l'usuari pot acumular l'equivalent als excedents en forma de diners, que es trasllada com a descompte en les factures següents

  • Endesa i la seva filial de serveis energètics, Endesa X, ofereixen múltiples opcions perquè els clients puguin treure el màxim profit de les seves plaques solars i de l'energia que els sobra, ja sigui abocant-la a la xarxa, amb bateries físiques i ara, també, amb bateries virtuals

És sabut que les plaques solars generen energia en les hores de sol, per la qual cosa com més electricitat es consumeix instantàniament durant aquestes hores, més estalvi es veu en les factures. Però si, tot i consumir el màxim possible quan hi ha sol, ens sobren quilowatts, què es pot fer? Endesa ha llançat al mercat una nova alternativa sostenible i d'estalvi per a totes aquelles llars que tinguin panells solars per a autoconsum a la teulada i vulguin aprofitar el 100 % de l'energia que generen i que no han necessitat: la bateria virtual. Aquesta opció se suma a les bateries físiques o a l'abocament de l'energia sobrant a la xarxa. Així, cada client pot triar l'opció que més li convingui per treure profit dels seus excedents. 

Amb la bateria virtual s'emmagatzemen, en forma d'euros, els excedents d'energia que es generen als panells solars que una família té instal·lats a casa i que superen l'import del límit de compensació. Aquest import no compensat s'acumula en forma de saldo en la bateria virtual i apareix en forma de descomptes en els rebuts següents, podent arribar a tenir factures a 0 € quan el saldo acumulat en la bateria virtual sigui igual o superior a l'import total de la factura sobre la qual s'aplica. 

El servei que Endesa ha llançat, amb el nom Solar Simply amb bateria virtual, és totalment gratuït i no té cap tipus de cost d'alta ni de manteniment. En aquest sentit, es paga un preu únic com a tarifa per a tota l'energia que es consumeixi de la xarxa, independentment de l'hora, a més de facilitar la màxima compensació d'excedents (actualment són 0,10 € per cada kWh, sense impostos, i un cop se supera el límit de compensació estipulat per la legislació es retorna com a descompte en les factures següents). A més, està disponible tant per a instal·lacions solars fotovoltaiques noves com per a les ja existents.

Amb el llançament d'aquesta nova tarifa amb bateria virtual, Endesa continua reforçant la seva aposta per l'autoconsum com a font de generació d'energia neta, sostenible i que permet estalviar als clients. Així, la companyia cobreix tots els espectres de l'autoconsum fotovoltaic: des de la instal·lació de plaques solars o de bateries físiques a través d'Endesa X, la seva filial de serveis energètics, fins a la creació de tarifes solars que acompanyen els clients per poder optimitzar la seva instal·lació solar. 

Texto

Descripción generada automáticamente

El boom de l'autoconsum

L'autoconsum va créixer un 130 % a Espanya el 2022 respecte de l'any anterior segons les dades del I Informe anual de l'autoconsum fotovoltaic, amb un total de 2.649 MW instal·lats. D'aquests, el 39 % es van instal·lar en llars i el 61 % restant en instal·lacions industrials. 

En aquesta línia, la filial de xarxes d'Endesa, e-distribución, ha gestionat ja la connexió de més de 200.000 autoconsums a tot el país entre instal·lacions col·lectives i individuals, que tenen una potència conjunta instal·lada de 3 GW. El 2022 la xifra se situava en 81.800 autoconsums connectats i en comparació del 2021 és gairebé 3,5 vegades més, per la qual cosa aquesta evolució fa pensar que enguany es batran de nou tots els rècords.